Salsa à la mexicaine

Salsa à la mexicaine

4.2 5 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
500 g

Składniki

  • 100 g d'oignons coupés en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 1 piment jalapeño paré, épépiné
  • 15 g d'huile d'olive vierge extra
  • 1 c. à thé de sucre (facultatif)
  • 2 c. à thé de paprika doux moulu
  • 1 c. à thé de poudre de chili mexicaine
  • ½ c. à thé de cumin moulu
  • 600 g de tomates coupées en dés
  • 150 g de poivrons verts ou rouges, coupés en dés
  • 1 c. à soupe de pâte de tomates
  • 2 pincées de sel au goût
  • 2 pincées de poivre fraîchement moulu au goût
  • croustilles de maïs pour accompagner

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 500 g

Białko 9 g
Kalorie 1606 kJ / 381 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 15 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...