Salsa à la mexicaine

Salsa à la mexicaine

4.2 5 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
500 g

Składniki

  • d'oignons coupés en deux
    100 g
  • d'ail
    1 gousse
  • piment jalapeño paré, épépiné
    1
  • d'huile d'olive vierge extra
    15 g
  • de sucre (facultatif)
    1 c. à thé
  • de paprika doux moulu
    2 c. à thé
  • de poudre de chili mexicaine
    1 c. à thé
  • de cumin moulu
    ½ c. à thé
  • de tomates coupées en dés
    600 g
  • de poivrons verts ou rouges, coupés en dés
    150 g
  • de pâte de tomates
    1 c. à soupe
  • de sel au goût
    2 pincées
  • de poivre fraîchement moulu au goût
    2 pincées
  • croustilles de maïs pour accompagner

Wartości odżywcze na 500 g

Kalorie 381 kcal / 1606 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...