![Ricotta-Pancakes mit Aprikosenconfit Ricotta-Pancakes mit Aprikosenconfit](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c4a8db4ad22c8e84481182971e6fee82/Derivates/2a468e961bbb770897be4a0ad7a8a1ff3f7d2f28.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Ricotta
- 200 g Milch
- 50 g Öl und etwas mehr zum Backen
- 180 g Bananen, reif, in Stücken
- 60 g Zucker
- 260 g Mehl
- 10 g Backpulver
- ¾ TL Salz
- 200 g Orangensaft
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 10 - 15 g Speisestärke
- 300 g Aprikosen, entsteint und halbiert
- Puderzucker zum Bestäuben (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2833 kJ / 677 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 98 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 704 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kokosmilchreis mit gebratenen Bananen
35 Min
Erbsennudeln mit Bohnen-Chorizo-Sauce und Skrei
30min
Hähnchenschenkel-Erbsen-Eintopf
1h 20min
Rosa Milchreis
50min
Kantonesischer Garnelen-Reis
50min
Pflaumen-Zimt-Galette
1h 20min
Zucchini-Garnelen-Puffer mit Joghurt
30min
Buttermilch-Waffeln mit Zitrusschmand
25 Min
Apfel-Quark-Puffer
45min
Bircher-Heidelbeer-Müsli
20min
Möhren-Pistazien-Kuchen
1 Std.
Erdbeer-Scones
40min