Urządzenia i Akcesoria
Dutch Baby mit Orangen-Schmand
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
3 Portionen
Składniki
-
Eier3
-
Milch250 g
-
Mehl150 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Zucker40 g
-
Salz1 Prise
-
Butterschmalz (z. B. Butaris)1 - 2 EL
-
Orangenschale (à 2 x 4 cm)2 Streifen
-
Schmand200 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
17 g
Kalorie
2355 kJ /
563 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® Magazin 5/2019
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Key Lime Pie
4 godz.
Erdbeer-Wackelpudding mit Holunder-Sabayon
8 godz. 30 min
Earl Grey Kulfi
8 godz. 35 min
Ghee - geklärte Butter
50 min
Armes Burgfräulein
20 min
Ricotta-Pancakes mit Aprikosenconfit
30 min
Scones
40 min
Ginger Giants
2 godz. 20 min
Porridge mit Birnen-Kompott
30 min
Bananen-Schoko-Pancakes
35 min
Peanutbutter-Oatmeal-Cookies
1 godz. 30 min
Arme Ritter
20 min