Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g azeite
lub 20 g óleo vegetal -
1
dente de alho
lub 20 g cebola cortada em lâminas -
250
g coxa de frango s/ pele e s/ osso, cortada em tiras (1.5x3-4 cm aprox.), seca com papel de cozinha
lub 250 g bife de frango cortado em tiras (1.5x 3-4 cm aprox.), seca com papel de cozinha
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 826.4 kJ / 197.5 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 196.4 mg
Alternatywne przepisy
Saltear bacon com frango em tiras
15 Min
Saltear carne de peru em cubos
15 Min
Saltear 200 g de curgete
20min
Saltear carne de vaca em tiras
15 Min
Saltear 300 g de cogumelos frescos
25min
Saltear carne de vaca em cubos (médio)
15 Min
Saltear carne de peru em tiras
15 Min
Saltear 200 g de cenoura em palitos
15 Min
Saltear mistura de legumes
30min
Saltear mistura de legumes para sopa ou guisados
25min
Saltear camarão
15 Min
Saltear frango em cubos
15 Min