Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 abóboras Hokkaido pequenas (350-400 g cada) (ver dica)
- 100 - 200 g maionese
- 200 g queijo Emmental cortado em pedaços (2-3 cm)
- 200 g queijo manchego cortado em pedaços (2-3 cm)
- 200 g cebolo (spring onion), só a parte branca, cortado em pedaços
- 1 pitada de pimenta preta
- 20 camarões pequenos s/ casca
- 1 c. chá de azeite p/ saltear
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4167 kJ / 995.9 kcal
- Białko
- 34.1 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 69.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.9 g
- Błonnik
- 11.3 g
- Sód
- 1105.8 mg
Alternatywne przepisy
Carne de vaca picante com pera
50 Min
Risoto de marisco Gochujang
1 Std.
Costeleta de vaca com batatas e coleslaw de brócolos e manga
2 Std. 30 Min
Pão de linhaça sem glúten
1h 30 min
Salada de laranja e funcho - TM6
Brak ocen
Pêssego Tônica
Brak ocen
Tortellini com recheio de espinafres e ricota
9 Std.
Pernil de porco com cebola em molho de Vinho do Porto
1 Std.
Rolinhos de rosbife com recheio de mozarela e tomate
2 Std. 30 Min
Pernil e puré de cenoura à finlandesa (Joulukinkku and Porkkanalaatikko)
2h
Puré de batata (Modo descascar)
35 min
Camarão salteado em molho de coco caramelizado
25 Min