Pizza roulée au speck et à la fontina

Pizza roulée au speck et à la fontina

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 portions

Składniki

La pâte
  • 120 g de saindoux
  • 250 g d'eau
  • 15 g de levure fraîche émiettée
  • ½ c. à café de sucre en poudre
    ½ c. à café de poudre de malt
  • 500 g de farine à pâtisserie
  • 1 c. à café de sel
La garniture
  • de la farine à pâtisserie pour travailler
  • 100 g de jambon sec type speck, en dés
  • 100 g de jambon cuit en dés
  • 200 g de Fontina en dés (1 cm)
  • 100 g de salami type cacciatorino, en tranches fines (1-2 mm)
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive extra vierge et un peu plus pour huiler

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 23 g
Kalorie 1791 kJ / 428 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...