Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
小土豆去皮
- 800 克 新鲜小土豆 ,一切二(约5厘米)(见小贴士)
- 600 克 水
- 1 茶匙 油 (见小贴士)
慢煮土豆
- ½ 茶匙 盐 ,依个人口味调整
- 850 克 水 (覆盖土豆,但不要超过最大刻度线2.2L)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 332.1 kJ / 79.4 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 219.9 mg