Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 100 克 亚叁膏
- 1000 克 水
- ¼ 茶匙 孜然籽
- ¼ 茶匙 黑芥末籽
- ½ 茶匙 白扁豆
- 4 条 辣椒干
- 40 克 小红葱 ,切成薄片
- 4 - 5 支 咖喱叶 ,只取叶片
- 30 克 食油
- 7 个 蒜瓣 ,带皮,稍微拍扁
- 130 克 番茄 ,切片
- 50 克 拉萨姆粉
- 1 茶匙 盐
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1145 kJ / 273 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1569 mg