Æble og tranebær farrosalat

Æble og tranebær farrosalat

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
8 portioner

Składniki

  • rødløg
    100 g
  • vand
    1060 g
  • hvidvin
    60 g
  • ahornsirup, ren
    20 g
  • tranebær, tørrede
    60 g
  • grøntsagsbouillon (se tip)
    20 g
  • farro (uristet - se tip)
    250 g
  • timian, frisk kun blade
    2 kviste
  • selleri skåret i stykker (3 cm)
    2 stilke
  • purløg, frisk skåret i stykker
    4 kviste
  • bredbladet persille, frisk kun blade
    4 kviste
  • æbler udkernet og skåret i kvarte (se tip)
    2
  • ekstra jomfruolivenolie
    30 g
  • sherryeddike (se tip)
    10 g
  • citronsaft
    10 g
  • dijonsennep
    15 g
  • sukker, hvid
    1 tsk
  • salt
    ¼ tsk
  • sort peber, stødt
    2 knivspids
  • babysalat
    60 g
  • gedeost, alle slags smuldret (se tip)
    80 g
  • hampefrø til drys (valgfrit)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 616.2 mg
Białko 7.7 g
Kalorie 1085 kJ / 258.3 kcal
Tłuszcz 10.2 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Węglowodany 12.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie