Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
500
g ekmek unu
lub 540 g un - 1 tk şeker (isteğe bağlı)
- 1 ½ - 1 ¾ tk tuz, damak tadına göre
- 20 g taze maya, ufalanmış
- 35 g zeytinyağı, ekstra 8-9 yk zeytinyağı (tepsiye,hamura ve ekmeğe sürmek için)
- 350 g su, oda sıcaklığında
- 350 g kiraz domates, ikiye bölünmüş
- 2 yk taze biberiye, doğranmış
- 3 - 4 tutam deniz tuzu, yaprak, ufalanmış
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 716 kJ / 171 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Taze Otlu, Sarımsak ve Soğanlı Ekmek
1 Std. 10 Min
Cantık
50 min
Fındıklı Biscotti
1 Std. 30 Min
Hatay Usulü Sini Kebabı
50 min
Sotelenmiş Ananas
Brak ocen
Ballı Armutlu Salata Sosu
Brak ocen
Rozbif
5 Std. 30 Min
Karamelize Elmalar
15min
Biberiyeli Soğanlı Marinasyon
10 min
Kurutulmuş Domates ve Fesleğenli Ekmek
1h 50min
Fırında Parmesan Kıtırlı Somon ve Sebzeler, Limonlu Krema Sos
1 Std.
Susamlı Yapışkan Tavuk
40 Min