Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g fındık
- 110 g havuç, dilimlenmiş (1-2 cm)
- 100 g kuru kayısı
- 60 g Hindistan cevizi tozu, etrafını bulamak için ekstra hindistan cevizi tozu
- ½ tk tarçın
- 50 g fıstık ezmesi
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 7004.9 kJ / 1674.2 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 117 g
- Tłuszcz
- 132.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 44.7 g
- Błonnik
- 36.4 g
- Sód
- 113.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kuru Meyveli Kek
2h 30min
İncir Uyutması
3h 30min
Cevizli Çikolatalı Mini Kekler
25min
Elmalı Crumble Kek
1h 10min
Portakal Suyu
10min
Muzlu Elmalı Yulaflı Kek
45 min
Tahinli Un Helvası (Tosmankara)
20min
Yulaflı Muzlu Kurabiye
50min
Ispanaklı Yoğurtlu Pancarlı Kek
1u. 45min
Fıstık Ezmeli Brownie
40min
Sultan Lokumu
40min
İrmik Helvası
1h 25min