Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g toz badem
- 55 g Hindistan cevizi unu
- 50 g Hindistan cevizi yağı
-
50
g bal
lub agave şurubu - 1 tutam tuz
- 50 g limon suyu
- 1 yk limon kabuğu, sarı kısımları ince rendelenmiş
- Wartości odżywcze
- na 1 Tam tarif
- Kalorie
- 6619 kJ / 1582 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 99 g
- Tłuszcz
- 126 g
- Błonnik
- 24 g
- Sód
- 117 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tahinli Bademli Kurabiye
25min
Tavuk Topları ile Lahana Çorbası
2j 30 menit
Fermente Kırmızı Soğan
96 Std.
Vegan Çedar Peyniri
3h 10min
Taze Soğanlı Köfte, Havuçlu Patates Püresi ve Bademli Brokoli
50min
İnci Pirinç Köfteleri
Brak ocen
Rakılı Enginarlı Adaçaylı Fava
2h 55min
Pişmeyen Kahveli Pasta
7 Std. 30 Min
Çikolatalı Çiğ Kurabiye Topları
10min
Bademli Yoğurtlu Ekmek
1 Std. 20 Min
Glütensiz Şekersiz Vejetaryen Kek
3 Std.
Glütensiz Fırın Mücver
50min