Urządzenia i Akcesoria
Rogaliki z marmoladą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
16 sztuk
Składniki
-
330 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
65 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżka cukru
-
1 jajko
-
130 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
100 g powideł śliwkowych100 g marmolady np. z róży
-
1 białko do posmarowania rogalików
-
cukier puder do posypania rogalików
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
14.5 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
626.3 kJ /
149.7 kcal
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
21.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
3 godz. 30 min
Klasyczny jabłecznik
1 godz. 30 min
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2 godz. 40 min
Drożdżówki z makiem
2 godz. 40 min
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2 godz. 15 min
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
1 godz. 30 min
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min
Drożdżówki z serem
1 godz.
Drożdżówki z budyniem i śliwkami
2 godz.
Jagodzianki
3 godz. 30 min
Rogaliki na piątkę
2 godz. 20 min
Chałka z kruszonką
1 godz. 30 min