Babyfreundliche Mais-Ricotta Laibchen

Babyfreundliche Mais-Ricotta Laibchen

4.2 34 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
12 Stück

Składniki

  • Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücke (2 cm)
    20 g
  • Mais, aus der Dose abgetropft
    130 g
  • Frühlingszwiebeln gewaschen, in Stücken (1 cm)
    15 g
  • Bio-Limette gewaschen, Schale, fein gerieben
    1
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Ei (Größe M)
    1
  • Ricotta
    150 g
  • Weizenmehl
    50 g
  • Milch
    20 g
  • Backpulver
    ½ TL
  • Olivenöl
    3 EL
  • Butter (opcjonalnie) zum Servieren

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 73 kcal / 305 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 58 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...