Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 100 g amêndoa s/ pele
- 200 g farinha tipo 55
- 40 g açúcar
- 1 c. chá de canela em pó
- 120 g manteiga
- 40 g leite
Recheio
- 1200 g água
- 500 g batata-doce cortada em pedaços
- 100 g açúcar
- 390 g leite condensado magro
- 1 c. chá de canela em pó
- 15 g farinha tipo 55
- 3 ovos
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2458.5 kJ / 587.6 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 80.4 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 135.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spritz
5 Min
Papas de chia com ananás e especiarias
20min
Terrine de salmão e alho-francês da Denize Soares
40min
Carne de porco assada com legumes e Minestrone
1 godz.
Noodles com ovo
1 godz.
Bacalhau com tapenade, tomate e cuscuz
30 Min
Mil-folhas de melancia e camarão
30 Min
Licor de poejo
120h 25min
Mini-Panettones de gengibre e cereja
Brak ocen
Baklava cheesecake
3h 30min
Pudim de batata-doce e abóbora
1 Std. 10 Min
Bolo de ananás Retro na Varoma
1 godz.