Frische Tomatensuppe

4.8 535 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    45 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    20 g
  • Rotwein trocken
    35 g
  • Tomatenmark
    65 g
  • Tomaten in Stücken (4 cm)
    550 g
  • Zucker
    ¾ TL
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Basilikum, getrocknet
    ¾ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ½ TL
    ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Oregano, getrocknet
    ¾ geh. TL
  • Wasser
    200 g
  • Sahne
    65 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 2 g
Kalorie 600 kJ / 143 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...