Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Olivenöl
-
900
g Tomaten, in Stücken (ca. 3 cm)
lub 900 g stückige Tomaten, aus der Dose - 1 TL Zucker
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ Bund Basilikum, abgezupft
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 350 g Wasser
- 200 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1170 kJ / 279 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohlcremesuppe
45min
Kohlrabi-Kartoffel-Cremesuppe
45min
Erbsen-Cremesuppe
40min
Möhren-Tomaten-Cremesuppe
45min
Kohlrabi-Kartoffel-Suppe
50min
Gelbe Paprikacremesuppe
25 min
Paprikaschaumsuppe mit RUPP Enzian Emmentaler
30min
Frische Tomatensuppe
30min
Gurkencremesuppe
25 min
Paprikasüppchen mit Basilikumschaum
35 Min
Kartoffelcremesuppe
40min
Sommerliche Gemüsesuppe
55min