Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Öl
- 70 g Zwiebeln, halbiert, in Scheiben (5 mm)
- 500 g Schweinegeschnetzeltes (1 x 3-4 cm), trocken getupft
- 2 - 3 TL Gyrosgewürz (siehe Tipp)
- 200 g rote Paprika
- 400 g stückige Tomaten, aus der Dose
- 500 g Wasser
- 30 g Tomatenmark
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ½ TL Zucker
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 200 g Schmand
- 2 EL Petersilienblätter, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2128 kJ / 509 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 701 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindfleisch Stroganoff mit Kartoffeln
1 godz. 20 min
Gyros-Auflauf
1 godz. 20 min
Enchilada-Suppe mit Hähnchen und Tortilla-Chips
30 min
Porree-Hackfleisch-Suppe
30 min
Ungarisches Paprikagulasch
2 Std.
Gyros-Eintopf
50 min
Holzfäller-Topf mit Kartoffeln und Champignons
3h
Hackfleisch-Hirtenkäse-Auflauf
45 min
Bunter Zwiebel-Topf
1 godz.
Bauerntopf zum Schlemmen
45 min
Ungarische Pilzsuppe
30 min
Überbackene Rindfleisch-Fajita
45 min