Urządzenia i Akcesoria
Zwetschgen-Blechkuchen mit Haselnuss-Kruste
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 Stücke
Składniki
Teig
-
Butter weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Eier8
-
Zucker170 g
-
Mehl350 g
-
Backpulver½ Pck.
-
Sahne100 g
-
Zwetschgen halbiert, entkernt750 g
Haselnuss-Kruste und Fertigstellung
-
Butter in Stücken250 g
-
Zucker250 g
-
Mehl75 g
-
Haselnüsse, gehobelt350 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
64 mg
Białko
8 g
Kalorie
2059 kJ /
492 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2024
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Blaubeer-Cheesecake
8 godz. 20 min
Rhabarber-Joghurt-Kuchen
1 godz. 15 min
Apfel-Marzipan-Kastenkuchen
2 godz.
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1 godz. 10 min
Ananas-Carrot-Cake
2 godz.
Apfelkuchen mit Schaum
1 godz. 15 min
Marzipan-Eierlikör-Torte
3 godz.
Kirschplotzer
1 godz. 30 min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1 godz.
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Schoko-Weihnachtstorte
17 godz.
Zebra-Käsekuchen
3 godz.