Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 200 g Butter, weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 8 Eier
- 170 g Zucker
- 350 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
- 100 g Sahne
- 750 g Zwetschgen, halbiert, entkernt
Haselnuss-Kruste und Fertigstellung
- 250 g Butter, in Stücken
- 250 g Zucker
- 75 g Mehl
- 350 g Haselnüsse, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2059 kJ / 492 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 64 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen mit Streuseln
2 godz. 30 min
Apfelkuchen mit Streuseln
2 godz. 30 min
Apfel mit Vanille-Espuma
20 min
Schnelle Erdbeer-Tarte
2h
Pflaumen-Mandel-Tarte mit Sternanis
1h 50min
Bratapfel-Käsekuchen
10 Std. 20 Min
Brombeer-Heidelbeer-Crumble mit Vanillesauce
45 Min
Rahmkuchen mit Erdbeerkompott
2h
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Apfel-Nuss-Kuchen vom Blech
1h 15min
Apfel-Tiramisu-Torte
9h 30min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1 Std.