Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanillesauce
- 500 g Milch
- 15 g Vanillepuddingpulver
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
Nussbuchteln und Fertigstellung
- 20 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 5 g Zucker und etwas mehr zum Ausstreuen
- 40 g Haselnüsse
- 50 g Walnusshälften
- 60 g Milch
- 10 g frische Hefe, zerbröselt
- 1 Prise Salz
- 1 Ei
- 1 Eigelb
- 180 g Mehl
- 5 g Lavendel, frisch
- 2 Vanilleschoten, in Stücken (siehe Tipp)
- 500 g Wasser
- Puderzucker zum Bestäuben
- 120 g Beeren, gemischt, frisch, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1493 kJ / 357 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 91 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Quiche
3 Std.
Sauerbratenragout
48 Std.
Orientalischer Ebly®-Salat mit Rhabarber und Schafskäse
1 Std.
Erdbeer-Mojito
1 Std. 45 Min
Pudding Oma Erna
30 Min
Sahne-Grießpudding
20 Min
Cappuccino-Törtchen
1h 5min
Weihnachtskranz
1 Std. 30 Min
Walnuss-Aufstrich mit Schinkenspeck
10 Min
Bombardino-Kuchen
4 Std. 30 Min
Buttermilch-Waffeln mit Zitrusschmand
25 Min
Apfel-Gugelhupf
2 Std. 30 Min