![Nussbuchteln aus dem Varoma® Nussbuchteln aus dem Varoma®](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/48bb11413cc3762b234cf5103270eafc/Derivates/75747317160ca004375fa480a433fbc683fb8569.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanillesauce
- 500 g Milch
- 15 g Vanillepuddingpulver
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
Nussbuchteln und Fertigstellung
- 20 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 5 g Zucker und etwas mehr zum Ausstreuen
- 40 g Haselnüsse
- 50 g Walnusshälften
- 60 g Milch
- 10 g frische Hefe, zerbröselt
- 1 Prise Salz
- 1 Ei
- 1 Eigelb
- 180 g Mehl
- 5 g Lavendel, frisch
- 2 Vanilleschoten, in Stücken (siehe Tipp)
- 500 g Wasser
- Puderzucker zum Bestäuben
- 120 g Beeren, gemischt, frisch, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1493 kJ / 357 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 91 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orangen-Ingwer-Bärchen
1 Std. 40 Min
Kokosmilchreis mit gebratenen Bananen
35min
Pudding Oma Erna
30min
Mafalde mit Ente und Kürbis
45 min
Bananen-Curry-Sauce mit Hähnchenbrust
1 godz. 20 min
Bratapfel-Käsekuchen
10h 20min
Maishähnchen mit gebratener Polenta und Curry-Sauce
1 godz. 20 min
Kartoffel-Galette mit Schinken
1 godz. 10 min
Heidelbeer-Trüffel-Becher
2 godz.
Germknödel mit Apfelfüllung und Zimtbutter
1 godz. 20 min
Brownies für die Varoma® Förmchen
50min
Melonenkuchen
3h