Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Turecká vejce (Cilbir) na řeckém jogurtu, servírovaná s opečeným chlebem a zeleninovým salátem
TM6

Turecká vejce (Cilbir) na řeckém jogurtu, servírovaná s opečeným chlebem a zeleninovým salátem

4.8 (12 ocen)

Składniki

Zeleninový salát

  • 120 - 150 gramů salátové okurky, nakrájené na plátky (2–3 mm)
  • 40 gramů rukoly
  • 40 gramů špenátových listů, čerstvých
  • 2 - 3 snítky čerstvého kopru, bez stonků
  • 2 - 3 snítky čerstvé máty, jen lístky
    lub 2 - 3 snítky čerstvé bazalky, jen lístky
  • 60 gramů červené cibule, napůl
  • 50 gramů extra panenského olivového oleje
  • ¼ - ½ čajové lžičky mletého koriandru
  • 1 polévková lžíce bílého vinného octa
  • 10 gramů citrónové šťávy
  • 2 - 3 špetky cukru
  • ¼ čajové lžičky soli
  • ¼ čajové lžičky mletého černého pepře

Sázená vejce a dokončení

  • 2 - 3 snítky čerstvého kopru, bez stonků, plus navíc na ozdobu
  • ½ - 1 stroužek česneku
  • 250 - 300 gramů řeckého jogurtu
  • 4 - 6 špetek soli
  • 1700 gramů vody
  • 50 gramů bílého vinného octa
  • 4 vejce
  • 3 polévkové lžíce másla
  • 1 čajová lžička mleté uzené sladké papriky
  • ½ - 1 čajová lžička chilli vloček
  • 2 - 4 polévkové lžíce mikrozeleniny (opcjonalnie)
  • chléb, na plátky, opečený, k podávání

Wartości odżywcze
na 1 porci
Kalorie
1384.9 kJ / 331 kcal
Białko
12.9 g
Węglowodany
13.3 g
Tłuszcz
25.5 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Błonnik
1.7 g
Sód
451.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy