Citron- og hvidløgskylling

Citron- og hvidløgskylling

2.5 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portioner

Składniki

  • ris, hvide, basmati
    230 g
  • fed hvidløg
    3
  • løg skåret i stykker
    115 g
  • ekstra jomfruolivenolie
    60 g
  • chili, tørret i flager (opcjonalnie) efter smag
    ¼ - ½ tsk
  • citron plus 1 ekstra, halveret og skåret i skiver til pynt
    1
  • kyllingelår, uden skind og ben skåret i to
    570 g
  • laurbærblade, tørrede
    3
  • hønsefond
    450 g
  • salt
    1 tsk
  • sort peber, stødt efter smag
    ¼ tsk
  • hvid peber, stødt (opcjonalnie) efter smag
    ¼ tsk
  • grønne ærter, friske
    110 g
  • asparges skåret i stykker (5 cm)
    170 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 896.3 mg
Białko 34.1 g
Kalorie 3136.8 kJ / 749.7 kcal
Tłuszcz 40 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Węglowodany 62.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie