Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 160 g de harina sin gluten Schär® Mix B
- 50 g de fécula de maíz certificada sin gluten
- 100 g de azúcar moreno
- 50 g de almendra molida casera (o consultar lista FACE)
- 1 pellizco de sal
- 1 huevo
- 150 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 1 cucharadita de vainilla líquida
Decoración
- 1 clara de huevo
- 70 g de almendras laminadas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 424 kJ / 101 kcal
- Białko
- 1.89 g
- Węglowodany
- 8.53 g
- Tłuszcz
- 6.64 g
- Błonnik
- 0.67 g
Alternatywne przepisy
Pan de molde sin gluten
14h
Pan de brioche sin gluten
2 Std. 50 Min
Bizcocho genovés (sin gluten)
1 godz. 10 min
Baguetinas de cerveza (sin gluten)
14h
Rosquillas americanas sin gluten
2 godz. 30 min
Magdalenas de limón (sin gluten)
1 godz. 15 min
Pan de huevo (sin gluten)
1 godz. 40 min
Minicakes de yogur (sin gluten)
40min
Biscottini de arroz al limón (sin gluten)
35min
Cookies de chocolate (sin gluten)
1 godz. 30 min
Pan exprés sin gluten
1 godz.
Pizza "de la pizzería" sin gluten
2 Std. 50 Min