Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1130 g de agua
- 10 g de levadura prensada fresca
- 20 g de azúcar
- 120 g de harina de repostería
- 130 g de harina de fuerza (y un poco más para espolvorear)
- ½ cucharadita de leche en polvo (opcjonalnie)
- 5 g de aceite de girasol
- 15 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 1 huevo batido para pintar
- semillas de sésamo, amapola, etc. para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 510 kJ / 122 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 18.7 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Muffins ingleses
1h 30min
Panecillos bretzel
5h 30min
Bagels
2h
Pan para hamburguesa
3h 20min
Masa de pasta fresca
1h
Scones
30min
Bollitos blancos de albahaca y parmesano
2 godz. 50 min
Bao buns a la catalana
2h
Pan indio
45min
English muffins
1h 30min
Pan de molde con semillas de amapola
2h 10min
Bagels con salmón ahumado y rúcula
2h