Rode bietensalade op volkoren toast met halloumi
TM6

Rode bietensalade op volkoren toast met halloumi

(Brak ocen)

Składniki

Groenten schillen

  • 500 g rode bieten, geheel, ongeschild (passend in de opening van het mengbeker deksel)
    lub 500 g rode bieten, ongeschild, gehalveerd (± 2 cm breed)
  • 200 g pastinaak, in gelijke stukken (± 5 cm)
  • 600 g water

Rode bietensalade

  • 600 g water
  • 400 g halloumi, in driehoeken gesneden (± 2 cm dik)
  • 1 el olijfolie, om te frituren
  • 30 g walnoot, gepeld
  • 10 g verse dille, enkel de bladeren
  • 60 g uien, gehalveerd
  • 1 - 2 teentjes knoflook
  • 220 - 250 g Griekse yoghurt
    lub 220 - 250 g volle yoghurt
  • 10 g citroensap
  • 1 - 2 el witte azijn
  • 1 - 2 tl mierikswortel, in pot
  • ½ tl zout
  • ¼ - ½ tl gemalen zwarte peper
  • volkoren brood, in plakjes en geroosterd, om op te dienen
  • rucola, om op te dienen

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
2062.8 kJ / 493 kcal
Białko
23.4 g
Węglowodany
35.3 g
Tłuszcz
30 g
Tłuszcz nasycony
15.9 g
Błonnik
6.9 g
Sód
1348.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy