Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 gramů vody
- 800 gramů salátových brambor, velkých tak, aby se vešly do otvoru víka mixovací nádoby
- 700 gramů mrkve, na kousky (4 cm)
- 250 gramů zeleného hrášku, čerstvého nebo mraženého
- 30 gramů másla, na kousky
- 2 vejce
- 2 žloutky
- ¾ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
- 3 špetky muškátového oříšku, mletého
- máslo pro vymazání
Bešamelová omáčka
- 40 gramů másla, na kousky
- 500 gramů mléka
- 40 gramů hladké mouky
- ¾ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
- 3 špetky muškátového oříšku, mletého
- ½ svazku čerstvé petržele, nakrájené, na ozdobu
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1587.1 kJ / 379.3 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 50.2 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 742.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Špagety s batátovo-rajčatovou omáčkou
35 min
Kari bramborový salát
1h 30min
Frittata s batáty, cuketou a kozím sýrem
45 min
Veganská žampiónová masala s chilli a kurkumou
25 min
Pomalu vařené meruňkovo-rýžové brûlée
5 godz. 35 min
Zapečené gnocchi s brokolicí a sýrem s modrou plísní
35 min
Celerové řízky s parmazánem a jogurtovým dipem
1h
Batátový eintopf s klobásou a fazolemi
45 min
Cuketový bowl s tofu
40 min
Frittata s cuketou a ricottou (bez lepku)
40 min
Ořechová boloňská omáčka s pórkem
35 min
Veganská dršťková polévka s cizrnou a hlívou ústřičnou
30 min