凉拌五花肉
TM6 TM5

凉拌五花肉

4.9 (10 ocen)

Składniki

  • 1000 克 水
  • 1 根 葱 ,打结
  • 3 片 姜
  • 2 克 青花椒 (约1平茶匙)
  • 50 克 料酒
  • 450 克 带皮五花肉 ,切8-9厘米长,4-5厘米宽
  • 冷水 ,提前准备凉白开
  • 20 克 蒜头
  • 2 克 花椒粉 (约1平茶匙)
  • 1 小撮 糖
  • 20 克 生抽
  • 5 克 麻油
  • 10 克 花椒油
  • 30 克 油辣子
  • 10 克 醋
  • 4 - 5 根 香菜 ,切末
  • 3 - 4 根 葱 ,切末

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2081.8 kJ / 498 kcal
Białko
16.9 g
Węglowodany
7.9 g
Tłuszcz
43.6 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Błonnik
1 g
Sód
438.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy