Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 克 水
- 1 根 葱 ,打结
- 3 片 姜
- 2 克 青花椒 (约1平茶匙)
- 50 克 料酒
- 450 克 带皮五花肉 ,切8-9厘米长,4-5厘米宽
- 冷水 ,提前准备凉白开
- 20 克 蒜头
- 2 克 花椒粉 (约1平茶匙)
- 1 小撮 糖
- 20 克 生抽
- 5 克 麻油
- 10 克 花椒油
- 30 克 油辣子
- 10 克 醋
- 4 - 5 根 香菜 ,切末
- 3 - 4 根 葱 ,切末
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2081.8 kJ / 498 kcal
- Białko
- 16.9 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 43.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 438.7 mg