Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 克 白萝卜 ,去皮,切成能放入进料口宽度
- 1 块 牛肉高汤块
- 5 克 盐
- 1300 克 水
- 2 颗 八角
- 3 克 桂皮
- 20 克 姜 ,切片
- 300 克 菲力牛排 ,切成薄片(约1-2毫米)
- 10 克 鱼露
- 10 克 香菜 ,切碎
- 10 克 葱 ,切葱花
- 1 小撮 现磨黑胡椒粉
- 1 片 青柠
- 100 克 新鲜豆芽
- 适量 新鲜辣椒 ,切成薄片
- 2 茶匙 辣椒酱
- 2 茶匙 海鲜酱
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1013.1 kJ / 242.2 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 1488.8 mg