Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
炖牛腱肉
- 40 克 油
- 500 克 牛腱肉 ,切大块,5-6厘米
- 160 克 五花培根肉块 ,切丁,1厘米
- 150 克 胡萝卜 ,切小段,1厘米
- 160 克 洋葱 ,切角后切块
- 90 克 西芹 ,切小段,1厘米
- 30 克 面粉
- 200 克 黑啤
- 1 茶匙 盐
- ½ 茶匙 现磨黑胡椒粉
- 5 - 10 克 新鲜百里香叶
- 2 片 干月桂叶
-
1
茶匙 肉高汤酱
lub 1 块 肉高汤块(每块溶于0.5升水) - 450 克 水
- 30 克 番茄泥
- 20 克 红酒醋
土豆卷心菜泥
- 150 克 卷心菜 ,切块,3厘米
- 1000 克 水
- 1 ½ 茶匙 盐
- 500 克 粉质土豆 ,去皮,切块,2-3厘米
- 150 克 牛奶
- 50 克 黄油 ,切块
- ¼ 茶匙 现磨黑胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 3366 kJ / 804 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 1524 mg