Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
加勒比海炖羊肉
-
800
克 羊肩肉,去骨 (见变化),切块(3-4厘米)
lub 800 克 适合炖煮的羊肉,不带骨 ,切块(3-4厘米) - 50 克 鲜榨橙汁 (1颗橙)
- 20 克 鲜榨柠檬汁 (½颗柠檬)
- 60 克 辣酱油
- 3 瓣 蒜头
- 150 克 洋葱 ,切块
- 180 克 芹菜 ,切块
- 2 - 4 根 香菜
- 2 - 3 小撮 干牛至叶
-
2
片 新鲜月桂叶
lub 1 片 干月桂叶 - 1 - 1 ½ 茶匙 红辣椒粉
- 25 克 油
-
20
克 原蔗糖
lub 20 克 红糖 - 50 克 番茄泥(浓缩)
- 1 ½ 茶匙 盐
- 450 克 水
蒸米饭
- 160 克 任何种类的印度香米
- 400 克 水
- 4 小撮 盐
-
4
茶匙 油
lub 4 茶匙 黄油
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2438 kJ / 581 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3.9 g