Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

4.4 24 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    90 g
  • pecorino cheese (optional)
    50 g
  • eschalot or brown onion
    45 g
  • pancetta or bacon, cut into cubes (5 mm)
    230 g
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • water
    1500 g
  • salt
    1 tsp
  • dried spaghetti
    500 g
  • eggs
    4
  • egg yolks (optional)
    2
  • ground black pepper
    3 pinches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1026 mg
Białko 28.2 g
Kalorie 2783.6 kJ / 665.3 kcal
Tłuszcz 31.5 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Węglowodany 65.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...