Kashmiri-ris

Kashmiri-ris

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 portioner

Składniki

  • ris, basmati
    350 g
  • kardemommekapsler, hele
    3
  • nelliker
    3
  • kanelstang
    1
  • gurkemeje, stødt
    1 tsk
  • safran
    1 knivspids
  • vegetabilsk olie
    30 g
  • fed hvidløg
    3
  • vand
    1000 g
  • salt
    ½ tsk
  • løg skåret i halve
    100 g
  • hasselnødder
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5 g
Kalorie 1167.3 kJ / 279 kcal
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie