Blomkålsfyldte parathas

Blomkålsfyldte parathas

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
6 portioner

Składniki

Dej
  • vand
    140 g
  • chapati mel
    300 g
    300 g bagehvedemel, bestående af 150 g hvid og 150 g fuldkorn
  • ghee
    30 g
  • olivenolie
    15 g
  • havsalt, fint
    1 tsk
Blomkålsfyld
  • korianderblade, friske
    10 g
  • blomkålsbuketter
    200 g
  • fed hvidløg
    1
  • ingefær skåret i skiver (2 mm)
    5 g
  • grønne chilier, friske frø fjernet (hvis ønsket)
    1 - 2
  • ghee plus ekstra meget til stegning
    20 g
  • spidskommenfrø
    ¼ tsk
  • cayennepeber, stødt
    ¼ tsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8 g
Kalorie 1160 kJ / 277 kcal
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie