Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gemarineerde zalm
- 1 bos verse dille (± 20 g), fijngehakt
- ½ el zwarte peperkorrels
- 2 el grof rietsuiker
- 2 el zout
- 400 g verse zalmfilet, ontveld (voor sushi, besteld bij de visboer)
- 1 citroen, liefst biologisch, in plakjes
Rabarbersaus
- ½ bos citroenmelisse (± 10 g), de gewassen en gedroogde bladeren
- 150 g rabarber, geschild, in stukken (2 cm)
- 1 el olie
- 2 el water
- 1 el appelazijn
- 1 el mosterd, grofkorrelig
- 30 g vloeibare honing
- ¼ tl zout
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 791 kJ / 189 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Avocadotartaar met ei en zalm
45 Min
Thaise burgers
30 Min
Chocolade babka
3h
Batch Cooking | Beluga linzensalade met frambozendressing en tofu & stracciatella yoghurt
Brak ocen
Batch Cooking | Oosterse rijstsalade met gestoomde groenten, dip & koekjes
Brak ocen
Parelgerst Nasi Goreng met scampi's
Brak ocen
Kippenbouillon met groene kruidenomelet
Brak ocen
Snelle kaassoufflés
45 Min
Gougère-soezen met zalmmousse
25h 35min
Pêche Melba
Brak ocen
Risotto met rode biet en citroengras en met sous-vide kabeljauw
2h 10min
Forelmousse
5 Min