Risotto à la rhubarbe, au gingembre et au citron

Risotto à la rhubarbe, au gingembre et au citron

1.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 40 g d'huile d'olive extra vierge
  • 200 g de rhubarbe en fines lamelles
  • 320 g de riz Carnaroli
  • 80 g vin blanc
  • 800 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • 1 c. à café de sel
  • 20 g de beurre
  • 20 g de gingembre frais râpé
  • 1 citron (de préférence bio), le zeste râpé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6 g
Kalorie 1803 kJ / 431 kcal
Tłuszcz 14.6 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Węglowodany 67.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...