![Risotto à la rhubarbe, au gingembre et au citron Risotto à la rhubarbe, au gingembre et au citron](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b796089e-242f-4282-a53e-8b7815fd4a14/Derivates/d56a3a87-86d2-4a3a-80b9-b59294f2c032.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'huile d'olive extra vierge
- 200 g de rhubarbe, en fines lamelles
- 320 g de riz Carnaroli
- 80 g de vin blanc
- 800 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- 1 c. à café de sel
- 20 g de beurre
- 20 g de gingembre frais râpé
- 1 citron (de préférence bio), le zeste râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1803 kJ / 431 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 67.9 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain curry-carotte
Brak ocen
Shakshuka au poivron jaune et avocat
25 Min
Cheesecake au tofu soyeux
4h
Pak-choï et riz au jambon
40 Min
Millet au poulet curry
35 Min
Sabayon classique
15 dk
Charlotte au chocolat et à la banane
24 godz.
Chili non Carne
1 Std.
Ragoût de poulet crémeux à la moutarde
40 Min
Poêlée d'orge et ratatouille d'été
40 Min
Tofu en ragoût
30min
Muffins ciboulette-jambon fumé
45 Min