Tarte à la roquette

Tarte à la roquette

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • orange
    ½
  • de farine de blé et un peu plus pour travailler la pâte
    150 g
  • de beurre demi-sel
    75 g
  • d'eau
    50 g
  • de piment d'Espelette
    2 pincées
  • d'oignons coupés en deux
    70 g
  • d'huile d'olive
    10 g
  • de tomates mondées et épépinées
    400 g
  • feuille de laurier frais
    1
  • de thym frais
    1 branche
  • de sel selon vos goûts
    1 pincée
  • de poivre noir moulu selon vos goûts
    1 pincée
  • de mozzarella en tranches fines
    100 g
  • de roquette
    50 g
  • de jambon sec type Serrano
    6 tranches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 309 kcal / 1292 kJ
Białko 14.8 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 22.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...