Pulpo à Lagareiro - Portugal

4.9 38 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 raciones

Składniki

  • de pulpo congelado crudo (descongelado)
    1200 - 1300 g
  • de aceite de oliva virgen extra
    200 g
  • de agua
    1000 g
  • de cebolla en octavos
    300 g
  • hoja de laurel seca (opcjonalnie)
    1
  • de patatas pequeñas con piel (lavadas y enteras)
    800 g
  • de sal gorda
    1 - 2 cucharadas
  • dientes de ajo chafados con piel
    6 - 8
  • de sal
    2 - 3 pellizcos
  • de aceite de oliva
    20 g
  • de perejil fresco picado (hojas y parte del tallo)
    3 - 4 ramitas

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 623 kcal / 2610 kJ
Białko 34.6 g
Tłuszcz 38.6 g
Węglowodany 33.9 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 1971.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...