Wersje kompatybilne
Sirloin Steaks with Herb Butter, Rosemary Potatoes and Broccoli
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Herb Butter
- 3 sprigs parsley, fresh, leaves only
- 2 sprigs dill, fresh, leaves only
- 3 - 4 sage leaves, fresh
- 1 sprig rosemary, fresh, leaves only
- 10 chives, fresh, in pieces (2.5 cm/1 in.)
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp black pepper, ground
- 225 g unsalted butter, softened
Vegetables & Steaks
- 4 sirloin steaks (approx. 225 g ea., 3 cm/1½ in. thick)
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra to brush
- 1 tsp salt, plus extra to season
- ½ tsp black pepper, ground, plus extra to season
- 1 sprig rosemary, fresh, leaves only, plus extra to garnish
- 450 g potatoes, peeled, cubed (2 cm/1 in.)
- 570 g water
- 340 g broccoli florets
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3489 kJ / 834 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Tłuszcz nasycony
- 33 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1148 mg
Alternatywne przepisy
Ropa Vieja Cubana (Cuban Shredded Beef)
4 Std. 20 Min
Chicken Salad Sandwich
15 Min
Fricase de Pollo (Chicken Fricassee)
5h 5min
Chili Cheese Dogs
50 Min
Sirloin Steaks and Herb Butter with Rosemary Potatoes and Broccoli
45 Min
Gin and cucumber icy poles
24h 15min
Shrimp Louie Salad
1 Std. 30 Min
Chilli Cheese Dogs
50 Min
Potatoes with Bacon and Hash
2h 15min
Watermelon Salad with Creamy Balsamic Dressing and Candied Nuts
25 Min
Crêpes Suzette
1 Std. 20 Min
Shrimp Louie Salad
1 Std. 30 Min