Urządzenia i Akcesoria
Lumpia Sayur
Przygotowanie 1 godz. 50 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
14 porsi
Składniki
Kulit Lumpia
-
tepung terigu150 g
-
maizena90 g
-
air465 g
-
garam2 jumput
-
minyak bunga matahari untuk menggoreng1010 g
Isian
-
wortel potong kecil-kecil70 g
-
siung bawang putih5
-
minyak zaitun40 g
-
sohun50 g
-
gula2 sdt
-
kecap ikan2 sdt
-
kecap asin2 sdt
-
saus tiram40 g
-
tauge, segar150 g
-
lokio segar potong sepanjang (3 cm)10
-
telur (53-63 g) dikocok lepas1
-
saus cabai manis atau sesuai selera, untuk penyajian20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porsi
Białko
2.1 g
Kalorie
521 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
3.5 g
Węglowodany
21.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Dapur Thailand
9 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Sambal Tumis Udang
30min
Tempe Almond
96h
Tempe Kedelai
72h
Penne Arrabbiata Udang
30min
Köttbullar (Swedish Meatballs)
Pas d’évaluation
Tempe Gembus
72h
Brokoli Saus Jamur
Pas d’évaluation
Gandum Bulgur
Pas d’évaluation
Kacang Canelini Lembut
Pas d’évaluation
Sup Brokoli dengan Kulit Kentang Renyah
Pas d’évaluation
Deviled Eggs
Pas d’évaluation
Kentang dengan Saus Yoghurt
Pas d’évaluation