Penne Arrabbiata Udang

Penne Arrabbiata Udang

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porsi

Składniki

  • keju Parmesan potong-potong (2 cm)
    50 g
  • siung bawang putih
    3
  • cabai merah besar dibuang
    3
  • tomat potong dadu (1-2 cm)
    400 g
  • minyak zaitun
    20 g
  • garam
    1 sdt
  • air
    300 g
  • pasta penne (atau pasta pendek lainnya)
    250 g
  • udang kupas mentah diuraikan
    200 g
  • lada hitam bubuk sesuai selera
    2 sdt

Wartości odżywcze na 1 porsi

Kalorie 263 kcal / 1098 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 1236 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie