
Urządzenia i Akcesoria
Köttbullar (Swedish Meatballs)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porsi
Składniki
Bola Daging
-
bawang bombai35 g
-
daging cincang (daging sapi, babi, domba atau ayam) (lihat tips)500 g
-
tepung panir30 g
-
daun peterseli segar dicincang, tambahkan untuk taburan1 sdm
-
pimenta bubuk¼ sdt
-
pala bubuk¼ sdt
-
bawang putih bubuk½ sdt
-
lada hitam bubuk¾ sdt
-
garam½ sdt
-
telur1
Saus
-
minyak zaitun1 ½ sdt
-
mentega35 g
-
tepung terigu15 g
-
kaldu sapi cair250 g
-
cooking cream120 g
-
saus Worcestershire1 ½ sdt
-
mustard Dijon½ sdt
-
garam sesuai selera1 jumput
-
lada hitam bubuk sesuai selera1 jumput
Wartości odżywcze na 1 porsi
Kalorie
263 kcal /
1100 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
545 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Natal Bersama
15 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Możesz także polubić...
1 godz. 50 min
30 min
96 godz.
72 godz.
30 min
72 godz.
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
2 godz. 10 min
Brak ocen