Köttbullar (Swedish Meatballs)

Köttbullar (Swedish Meatballs)

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porsi

Składniki

Bola Daging
  • bawang bombai
    35 g
  • daging cincang (daging sapi, babi, domba atau ayam) (lihat tips)
    500 g
  • tepung panir
    30 g
  • daun peterseli segar dicincang, tambahkan untuk taburan
    1 sdm
  • pimenta bubuk
    ¼ sdt
  • pala bubuk
    ¼ sdt
  • bawang putih bubuk
    ½ sdt
  • lada hitam bubuk
    ¾ sdt
  • garam
    ½ sdt
  • telur
    1
Saus
  • minyak zaitun
    1 ½ sdt
  • mentega
    35 g
  • tepung terigu
    15 g
  • kaldu sapi cair
    250 g
  • cooking cream
    120 g
  • saus Worcestershire
    1 ½ sdt
  • mustard Dijon
    ½ sdt
  • garam sesuai selera
    1 jumput
  • lada hitam bubuk sesuai selera
    1 jumput

Wartości odżywcze na 1 porsi

Kalorie 263 kcal / 1100 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 545 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie