Sambal Tumis Udang

Sambal Tumis Udang

5.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porsi

Składniki

  • udang ukuran sedang buang kulit, ekor dan uratnya, keringkan dengan tisu dapur
    500 g
  • minyak sayur
    100 g
  • cabai kering buang bijinya, rendam hingga lunak
    30 g
  • bawang merah
    100 g
  • siung bawang putih
    4
  • terasi
    20 g
  • air
    50 g
  • gula aren
    20 g
  • garam sesuai selera
    ½ sdt
  • asam jawa tambah 1 sdm air panas, disaring
    10 g

Wartości odżywcze na 1 porsi

Kalorie 452 kcal / 1889 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 1344 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie