
Urządzenia i Akcesoria
Sambal Tumis Udang
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porsi
Składniki
-
udang ukuran sedang buang kulit, ekor dan uratnya, keringkan dengan tisu dapur500 g
-
minyak sayur100 g
-
cabai kering buang bijinya, rendam hingga lunak30 g
-
bawang merah100 g
-
siung bawang putih4
-
terasi20 g
-
air50 g
-
gula aren20 g
-
garam sesuai selera½ sdt
-
asam jawa tambah 1 sdm air panas, disaring10 g
Wartości odżywcze na 1 porsi
Kalorie
452 kcal /
1889 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
32 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
1344 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
96 godz.
72 godz.
30 min
Brak ocen
72 godz.
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
2 godz. 10 min
Brak ocen
Brak ocen