Urządzenia i Akcesoria
Sambal Tumis Udang
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porsi
Składniki
-
udang ukuran sedang buang kulit, ekor dan uratnya, keringkan dengan tisu dapur500 g
-
minyak sayur100 g
-
cabai kering buang bijinya, rendam hingga lunak30 g
-
bawang merah100 g
-
siung bawang putih4
-
terasi20 g
-
air50 g
-
gula aren20 g
-
garam sesuai selera½ sdt
-
asam jawa tambah 1 sdm air panas, disaring10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Sód
1344 mg
Białko
24 g
Kalorie
1889 kJ /
452 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tempe Almond
96 godz.
Tempe Kedelai
72 godz.
Penne Arrabbiata Udang
30 min
Köttbullar (Swedish Meatballs)
Brak ocen
Tempe Gembus
72 godz.
Brokoli Saus Jamur
Brak ocen
Gandum Bulgur
Brak ocen
Kacang Canelini Lembut
Brak ocen
Sup Brokoli dengan Kulit Kentang Renyah
Brak ocen
Lumpia Sayur
2 godz. 10 min
Deviled Eggs
Brak ocen
Kentang dengan Saus Yoghurt
Brak ocen