Urządzenia i Akcesoria
Bakso Goreng
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
5 porsi
Składniki
Bakso
-
bawang putih25 g
-
paha ayam, tanpa kulit dan tulang potong dadu (2 cm)350 g
-
udang kupas150 g
-
minyak wijen2 sdm
-
minyak sayur tambahkan untuk menggoreng45 g
-
lada putih bubuk1 sdt
-
garam2 sdt
-
gula pasir1 sdt
-
air dingin100 g
-
soda kue1 sdt
-
baking powder1 sdt
-
tepung tapioka180 g
-
daun bawang iris tipis-tipis30 g
Sambal
-
siung bawang putih20 g
-
cabai merah keriting35 g
-
garam1 sdt
-
gula pasir50 g
-
air210 g
-
tepung maizena1 sdt
-
cuka putih1 sdm
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Sód
1788 mg
Białko
20 g
Kalorie
1770 kJ /
423 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Mi dan Bakso
7 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Sambal Tumis Udang
30 min
Tempe Almond
96 godz.
Tempe Kedelai
72 godz.
Penne Arrabbiata Udang
30 min
Köttbullar (Swedish Meatballs)
Brak ocen
Tempe Gembus
72 godz.
Brokoli Saus Jamur
Brak ocen
Gandum Bulgur
Brak ocen
Kacang Canelini Lembut
Brak ocen
Sup Brokoli dengan Kulit Kentang Renyah
Brak ocen
Lumpia Sayur
2 godz. 10 min
Deviled Eggs
Brak ocen