Kartoffel-Hackfleisch-Auflauf mit Röstzwiebelkruste
TM6 TM5

Kartoffel-Hackfleisch-Auflauf mit Röstzwiebelkruste

3.3 (719 ocen)

Składniki

Röstzwiebelkruste

  • 80 g Parmesan, in Stücken
  • 2 Knoblauchzehen
  • 80 g Butter, weich, in Stücken
  • 2 Eiweiß
  • 80 g Röstzwiebeln
  • 30 g Paniermehl
  • ½ TL Salz
  • 2 - 3 Prisen Pfeffer

Auflauf und Fertigstellung

  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 500 g Hackfleisch, gemischt, grob zerzupft
  • 40 g Paniermehl
  • 1 Ei
  • 1 ½ TL Salz
  • ¾ TL Pfeffer
  • 20 g Tomatenmark
  • 1 TL Senf
  • 1 geh. TL Sambal Oelek
  • 200 g Sahne
  • ¼ TL Muskat
  • 600 g Kartoffeln, mehligkochend, in dünnen Scheiben (1 mm)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2727 kJ / 652 kcal
Białko
27 g
Węglowodany
36 g
Tłuszcz
46 g
Tłuszcz nasycony
24 g
Błonnik
4 g
Sód
1197 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy