Wersje kompatybilne
Kartoffel-Hackfleisch-Auflauf mit Röstzwiebelkruste
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Röstzwiebelkruste
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 2 Eiweiß
- 80 g Röstzwiebeln
- 30 g Paniermehl
- ½ TL Salz
- 2 - 3 Prisen Pfeffer
Auflauf und Fertigstellung
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 500 g Hackfleisch, gemischt, grob zerzupft
- 40 g Paniermehl
- 1 Ei
- 1 ½ TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- 20 g Tomatenmark
- 1 TL Senf
- 1 geh. TL Sambal Oelek
- 200 g Sahne
- ¼ TL Muskat
- 600 g Kartoffeln, mehligkochend, in dünnen Scheiben (1 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2727 kJ / 652 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1197 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
One-Pot-Hähnchen-Pasta
35 min
Gyros-Auflauf
1 godz. 20 min
Makkaroni-Hackfleisch-Auflauf
55 min
Schinken-Hack-Röllchen mit Nudeln
45 min
Röstiauflauf mit Kasseler und Frischkäsesauce
1h
Scottish Eggs
1h
Kasseler-Kartoffel-Gratin
1 godz. 30 min
Puten-Auflauf mit Süßkartoffelkruste
1 godz. 30 min
Puten-Auflauf mit Spätzle
1 godz. 10 min
Gemüse-Kroketten-Auflauf mit Fleischbällchen
55 min
Ravioli-Lasagne mit Hackfleisch
1h 40min
Nudel-Hack-Auflauf
2h