Wersje kompatybilne
Kartoffel-Hackfleisch-Auflauf mit Röstzwiebelkruste
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Röstzwiebelkruste
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 2 Eiweiß
- 80 g Röstzwiebeln
- 30 g Paniermehl
- ½ TL Salz
- 2 - 3 Prisen Pfeffer
Auflauf und Fertigstellung
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 500 g Hackfleisch, gemischt, grob zerzupft
- 40 g Paniermehl
- 1 geh. TL Sambal Oelek
- 1 Ei
- 1 ½ TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- 20 g Tomatenmark
- 1 TL Senf
- 200 g Sahne
- 200 g Milch
- ¼ TL Muskat
- 600 g Kartoffeln, festkochend, in dünnen Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2893 kJ / 691 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Tłuszcz nasycony
- 35 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1343 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Röstiauflauf mit Kasseler und Frischkäsesauce
1 Std.
Weiße Bolognese
45 Min
Frikadellen mit Kartoffel-Möhren-Stampf
45 Min
Gyros-Auflauf
1h 20min
Schinken-Hack-Röllchen mit Nudeln
45 Min
Ravioli-Lasagne mit Hackfleisch
1h 40min
Kasseler-Kartoffel-Gratin
1h 30min
Gemüse-Kroketten-Auflauf mit Fleischbällchen
55 min
Zwiebel-Sahne-Hähnchen mit Reis
1 Std.
Straßburger Auflauf
50 Min
Makkaroni-Hackfleisch-Auflauf
55 min
One-Pot-Hähnchen-Pasta
35 min