Pineapple carpaccio and strawberry sorbet (Thermomix® Cutter)

Pineapple carpaccio and strawberry sorbet (Thermomix® Cutter)

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
8 portions

Składniki

Strawberry sorbet
  • white sugar
    150 g
  • freshly squeezed lemon juice
    2 tsp
  • ripe banana broken into pieces
    1
  • frozen strawberries (see Tips)
    500 g
Pineapple carpaccio
  • fresh pineapple peeled and cut vertically in 4–6 wedges (approx. 200 g each)
    1
  • fresh mint leaves only, to decorate

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 164.2 kcal / 686.8 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 0.2 g
Węglowodany 42.6 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 2.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...