Wersje kompatybilne
Pineapple carpaccio and strawberry sorbet (Thermomix® Cutter)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strawberry sorbet
- 150 g white sugar
- 2 tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 ripe banana, broken into pieces
- 500 g frozen strawberries (see Tips)
Pineapple carpaccio
- 1 fresh pineapple peeled and cut vertically in 4–6 wedges (approx. 200 g each)
- fresh mint, leaves only, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 686.8 kJ / 164.2 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 42.6 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 2.7 mg
Alternatywne przepisy
Steamed greens with lemon feta
20 min.
Bulghur and lentil soup
1h
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter)
20 min.
Scallops and prawns with XO butter
50min
Pear and blue cheese salad with hazelnuts (Thermomix® Cutter)
15 min
Figs with spiced custard and nougat cream
40min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35min
Taramasalata
15 min
Spiced Polish Christmas cake
99 godz. 30 min
Brie, speck and walnut risotto
25 min.
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes, TM6)
2h 10min
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1klst 15 min