Couscous med lamme- og grøntsagsragout; crema catalana

Couscous med lamme- og grøntsagsragout; crema catalana

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portioner

Składniki

Crema catalana
  • mælk
    1000 g
  • æggeblommer
    10
  • sukker
    200 g
  • majsmel
    40 g
  • vaniljesukker
    1 tsk
  • salt
    1 knivspids
  • kanelstang
    1
    ½ - 1 tsk kanel, stødt, efter smag
  • citron kun skal
    1
Couscous med lamme- og grøntsagsragout
  • tomater skåret i halve
    500 g
  • løg skåret i halve
    100 g
  • lammekød skåret i mundrette stykker
    400 g
  • persille, frisk kun blade
    2 kviste
  • koriander, frisk kun blade
    2 kviste
  • salt
    2 spsk
  • peber, friskkværnet
    1 tsk
  • spidskommen, stødt
    1 tsk
  • safran støvfang, (hver 0,1 g)
    2
  • olivenolie
    70 g
  • smør
    20 g
  • vand
    850 g
  • gulerødder skåret i mundrette stykker
    150 g
  • courgetter skåret i mundrette stykker
    150 g
  • majroe hvid, skåret i mundrette stykker
    150 g
  • græskar, frisk skåret i mundrette stykker
    150 g
  • couscous medium
    350 g
  • sukker
    60 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1863 mg
Białko 34 g
Kalorie 4182 kJ / 999 kcal
Tłuszcz 47 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Węglowodany 104 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie