Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 1 orange, peel only
- 50 g white sugar
- 240 g unsalted butter, chilled and cut into pieces
- 420 g plain flour, plus extra to dust
- 2 eggs
Assembly and Baking
- 240 g fruit mince
- 1 egg, beaten
- icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 707.4 kJ / 169.1 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 37.1 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 11.9 mg
Alternatywne przepisy
Sticky Jamaican Ginger Cake
25h
Viennese whirl mince pies
1h 40min
Angela's Sticky Tea Bread
1 Std. 30 Min
Rhubarb crumble
45min
Sweet shortcrust pastry
1 Std. 50 Min
Mincemeat Crumble Cake
1 Std. 15 Min
Shortbread
1 Std.
Coffee and Walnut Cake
1 Std. 10 Min
Classic christmas fruit mince
1 Std. 10 Min
Victoria sponge cake
1 Std. 20 Min
Raspberry and Apple Crumble
1 godz. 5 min
Yorkshire Pudding
1 Std.