Ertesuppe

Ertesuppe

5.0 4 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 9 godz. 15 min
6 porsjoner

Składniki

  • erter, tørkede
    250 g
  • vann
    1400 g
  • gulrøtter delt i biter (ca. 5 cm)
    200 g
  • løk delt i 2
    280 g
  • hvitløksfedd
    1
  • stangselleri
    100 g
  • olivenolje
    20 g
  • grønnsaksbuljong terninger (til 0.5 l)
    2
    2 ss grønnsaksfond
  • timian, tørket
    2 ts
  • salt pluss ekstra etter smak
    1 ts
  • pepper, malt etter smak

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 445.9 mg
Białko 11.2 g
Kalorie 901 kJ / 215.3 kcal
Tłuszcz 3.9 g
Błonnik 13.1 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Węglowodany 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie