Kremet ertesuppe med Serrano-chips

Kremet ertesuppe med Serrano-chips

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porsjoner

Składniki

  • sjalottløk halvert
    80 g
  • hvitløksfedd
    1
  • mynte, fersk bare blader
    3 kvister
  • grønne erter, frosne tint
    300 g
  • vann
    500 g
  • tørr hvitvin
    100 g
  • melk
    200 g
  • hvetemel
    30 g
  • grønnsaksbuljong terninger (til 0.5 l) smuldret
    2
    2 toppet ts grønnsaksbuljong terninger (til 0.5 l)
  • havsalt
    ½ ts
  • malt svart pepper
    ½ ts
  • vegetabilsk olje for steking
  • Serrano skinke i skiver
    100 g
  • fløte (se tips)
    100 g
  • crème fraîche, min 30% fett
    6 ts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 11 g
Kalorie 1143 kJ / 273 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 3.1 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie