
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Yellow Cake
- 4 large eggs room temperature
- 10 oz whole milk room temperature
- 1 tbsp lemon juice
- 6 oz unsalted butter in pieces, softened to room temperature, plus extra to grease
- 2 oz vegetable oil
- 12 oz sugar
- 11 oz all-purpose flour
- 3 tbsp cornstarch
- 2 tsp baking powder
- ½ tsp baking soda
- ½ tsp salt
- 1 tbsp vanilla extract
Chocolate Buttercream
- 12 oz unsalted butter in pieces, softened to room temperature
- 3 oz cocoa powder
- 16 oz confectioners sugar
- 3 oz whole milk room temperature
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 768 kcal / 3213 kJ
- Białko
- 7 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Węglowodany
- 94 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Sód
- 255 mg